Vidalı Kompresör
Vidalı Kompresör Nedir?
Vidalı Kompresör, havayı birbirine geçmiş iki rotor arasında hapseder, hava hacmi rotorlar boyunca hareket ettikçe azalır. Hacimdeki azalma, kullanılan basınçlı havaya dönüşür. Bu işlemi yapan makine ’ye Vidalı Kompresör denir.
Vidalı Kompresör Fiyatları Nelerdir?
Vidalı Kompresör fiyatı Kasım 2022 - Mart 2023 döneminde Adet başına 53.000 TL - 200.000 TL arasındadır .
Vidali Hava Kompresörü Çeşitleri Nelerdir?
İki tip Vidalı Kompresör vardır. Bunlar yağ enjeksiyonlu Vidalı Kompresörler ve yağsız Vidalı Kompresörler olarak adlandırılmıştır.
Vidalı Hava Kompresörü Neden Almalıyım?
Vidalı Kompresörlerin, tüm hareketi havanın sıkıştırılmasına katkıda bulunmak içindir. Bu da verimlilik ve düşük maliyetle hava üretimi sağlar. Vidalı Kompresörler çok daha az ses ile çalışır.
Vidalı Kompresör Fiyatları 2 El mi Sıfır mı Almalıyım?
Lastiksanayi olarak 2 yıl full garantili sıfır Vidalı Kompresör almanızı önermekteyiz.
2.el Vidalı Kompresör almaya karar verdiyseniz mutlaka bakımlarının tam ve arızasız bir ürünü satın almalısınız. İkinci El Vidalı Kompresör İçin 0505 466 94 40 'ı arayabilirsiniz.
Vidalı Kompresör Yağı Nedir?
Kompresör üreticilerinin ya da kompresör tamircilerinin tercih ettiği ürün genellikle SPEEDCOMP VDL VG Vidalı Kompresör yağıdır.
Vidalı Kompresör Çalışma Prensibi Nedir?
Bir miktarda hava veya gaz bir sıkıştırma odasında tutulur ve kapladığı alan mekanik olarak azaltılır, bu da tahliyeden tanka ya da hava tesisatına basınçlı hava olarak girer ya da depolanır.
Vidalı Kompresör Markaları Nelerdir?
Yıldırım Kompresör
Dalgakıran Kompresör
Setkom Kompresör
Atlascopco Kompresör
Aydın Trafo Kompresör
Lupamat Kompresör
Vidalı Kompresör nedir? İç içe geçmiş dişli sistemi kullanılan Vidalı Kompresörün dişlileri arasına giren hava, dönen dişliler arasında sıkışır ve basınçlı havayı oluşturur. Vidalı Kompresör fiyatları Mart 2023’te www.lastiksanayi.com üzerinde 53000 TL ila 200000 TL arasında ve 5,5 kW ve 37 kW arasında satın alınabilmektedir. Vidali hava kompresörünü yıldırım kompresör markasıyla ve Tayvan üretimi vida grubu ve 2 yıl garanti ile satın alabilirsiniz. Vidalı hava kompresörü, kompresör hava kurutucu ve tank set halinde ya da ayrı ayrı alınabilmektedir. Vidalı Kompresör fiyatları 2.el ‘de oldukça yüksek üstelik tamir maliyetleri ile sıfır Vidalı Kompresör fiyatlarını geçebilir. Garantili yeni Vidalı Kompresör satın almanızı önermekteyiz. Dalgakıran Vidalı Kompresör fiyatlarını bayisi olmadığımız için sitede bulamazsınız kompresör kategorisinden farklı markalar üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz. Sahibinden Vidalı Kompresörlerde arıza ya da ekstra masraf çıkabilir. www.lastiksanayi.com/vidali-kompresor her bütçeye uygun kompresörü çeşitleri arasında bulundurmaktadır.
Sıkça Sorulan Sorular
11 kw Vidalı Kompresör Fiyatları Nekadar?
500 Lt Vidalı Kompresör Fiyatları Nekadar?
Vidalı Kompresör Nedir?
Vidalı Kompresör Nasıl Çalışır?
En İyi Vidalı Kompresör Markaları Nelerdir?
En İyi Vidalı Kompresör Çeşitleri Nelerdir?
Sessiz Kompresör Nedir?
Vidalı Kompresör Fiyatları Nekadar?
Sessiz Kompresör Çeşitleri Nelerdir?
Sessiz Kompresör Fiyatları Nekadar?
Neden bir Vidalı Kompresör satın almalıyım?
Pistonlu kompresörlerin aksine, Vidalı Kompresörlerde dengesizliğe neden olabilecek valfler veya diğer mekanik kuvvetler yoktur. Bu, Vidalı Kompresörlerin küçük dış boyut avantajı ve yüksek debiyi bir arada sunarken yüksek hızlarda çalışabilmelerine olanak tanır. Vidalı hava kompresörleri ideal olarak kesintisiz iş yeri uygulamaları ve endüstriyel uygulamalarda kullanılır. Yağsız ve yağ enjeksiyonlu olarak iki başlıca modeli vardır ve bunlar sabit hızlı ya da değişken hızlı üniteli çalışma seçenekleriyle sunulur.
G serisi yağlı Vidalı Kompresörlerin içindeki bazı parçaları gösteren teknik çizim
Atlas Copco'nun G serisi Vidalı Kompresörlerinin tanka monte ve standart seçeneklerinin yandan görünümü
Vidalı Kompresörlerin temel avantajı enerji verimlilikleri olsa da bu kompresör tipinin diğer birçok avantajı vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:
46°C'ye kadar olan sıcaklıklarda sürekli çalışma
yağ enjeksiyonlu makinelerde düşük yağ aktarımı (3 ppm'e kadar düşük seviyede)
zaman içinde sıfır kapasite kaybı, düşük gürültü çıkışı
kullanım noktasında kurulumlar için küçük kaplama alanı
görev döngüsü olmaması
"Full-Feature" modellerle kurulumun kapladığı alan daha da azaltılabilir. Bu tür makinelerde entegre soğutmalı tip kurutucu bulunur (kompresör çıkışında +4°C çiy noktası).
2,2-500 kW aralığındaki çalışma alanı ve endüstriyel Vidalı Kompresör serisinde çok çeşitli seçenekler mevcuttur. Seriye son eklenen ürünler dikey, yakın yerleşimli yapılandırma gibi gelişmiş tasarımlar sunar. Ürünlerdeki bir diğer ayırt edici özellik de dahili sabit mıknatıslı motor tahriki ve invertör sistemleridir. Bu sistemler, geleneksel sabit hızlı tasarımlara göre yüzde 50'ye varan enerji tasarrufu sağlayabilir.
Vidalı Kompresör tipleri nelerdir?
Yağlı Vidalı Kompresörler
Atlas Copco G serisinden yağ enjeksiyonlu Vidalı KompresörZoom in
Atlas Copco G serisinden tank üstü, yağ enjeksiyonlu Vidalı Kompresör
Yağ akışlı kompresör olarak da adlandırılan bu modelin teknik adı yağ enjeksiyonlu kompresördür.
Yağ enjeksiyonlu Vidalı Kompresörler, sıkıştırma bölmesine yağ enjekte eder. Bu yağ, kompresör elementini soğutur ve yağlar. Aynı zamanda sıkıştırma sürecindeki ısının giderilmesine ve sıkıştırma bölmesindeki sızıntının en aza indirilmesine yardımcı olur. Piston teknolojisinden daha gelişmiş bir teknoloji kullanan yağ enjeksiyonlu kompresörler, var olan sektörlerin sayısı kadar çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Bu kompresör tipi, genelde büyük hacimlerde orta basınçlı havaya ihtiyaç duyan kullanıcılar tarafından tercih edilir.
Kullanıcılar için ana satış noktalarından biri görev döngüsünün olmamasıdır. Yağ enjeksiyonlu vidalı bir kompresör bir iş günü boyunca durmadan çalışsa bile bunun herhangi bir olumsuz etkisi olmaz. Hatta olumlu etkileri bile olur. Bu, özellikle durdurulan bir kompresörün üretimi etkilediği üretim sektörü için önemlidir.
Bu durum, hava ihtiyacını tahmin etmenin zor olduğu veya bu ihtiyacı kontrol etmeye çalışılmasının istenmediği uygulamalarda da geçerlidir. Ne zaman çalışabileceğinize kompresörünüzün karar vermesini ister miydiniz?
Satıştaki yağ enjeksiyonlu vidalı hava kompresörlerimizi keşfedin:
G 18 FF compressor (2021), G 15-22 range, G 15 G15 G22 - Oil-inected screw compressor
G serisi
G (VSD) yağ enjeksiyonlu Vidalı Kompresör (2-250 kW) en zorlu koşularda bile yüksek kaliteli güvenilir hava sağlar, maliyetli arıza sürelerini ve üretimde gecikmeleri önler.
oil-lubricated screw compressor GA 160 VSD refrigerant air dryer FD 870 VSD, control unit Optimizer 4.0
GA (VSD) yağ enjeksiyonlu Vidalı Kompresör serisi
Piyasa lideri GA yağ enjeksiyonlu Vidalı Kompresörümüz en zorlu ortamlarda bile üstün performans, yüksek üretkenlik ve düşük sahip olma maliyeti sunar.
GR200 FD 1250+ installation
GR iki kademeli vidalı hava kompresörü
GR yağ enjeksiyonlu kompresörler en zorlu koşullardaki yüksek basınçlı uygulamalarda 20 bar'a kadar güvenilir hava kaynağı sunar.
Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin
Yağsız Vidalı Kompresörler
Atlas Copco ZR VSD+ yağsız Vidalı Kompresörün yandan görünümüZoom in
Atlas Copco ZR VSD+ yağsız Vidalı Kompresörün yandan görünümü
Yağ enjeksiyonlu modelde olduğu gibi, yağsız Vidalı Kompresörlerin de başka adları vardır. Bu kompresörlere yağsız kompresör adı verilse de bu ad biraz yanıltıcı olabilir. Bu kompresörler, adlarını sıkıştırma prosesindeki yağ varlığından (ya da bu durumda yokluğundan) alır.
Yine de yağsız bir kompresör, motoru soğutma veya rotorlardaki ısıyı giderme gibi diğer işlemleri için yağ kullanır. Bazı modellerde alternatif bir yağlayıcı olarak su kullanılır. AQ su enjeksiyonlu kompresörlerimiz buna örnek gösterilebilir. Diğer modellerde, rotor elementlerine uygulanan özel kaplama sayesinde yağlama ihtiyacı yoktur.
En popüler kompresörlerimiz olan ZR yağsız Vidalı Kompresörlerimizin arkasındaki fikir budur. Yağsız kompresör genellikle hassas sektör uygulamalarında kullanılır. Bunun nedeni bu kompresörlerin yiyecek ve içecek ya da ilaç sektöründe uyulması gereken katı standartları karşılamasıdır. Ayrıca petrol ve gaz endüstrisindeki katı gerekliliklere de daha uygundurlar.
Satıştaki yağsız vidalı hava kompresörlerimizi keşfedin:
AQ application image
AQ su enjeksiyonlu yağsız Vidalı Kompresörler
AQ su enjeksiyonlu Vidalı Kompresörler ile saf, yağsız hava. Kompakt su soğutmalı ve hava soğutmalı modellerle sunulur. Saf, yağsız hava ihtiyaçlarınızı tamamen nasıl karşılayacağınızı keşfedin.
ZR cover square
ZR ve ZT (VSD) yağsız dişli ve Vidalı Kompresörler
%100 yağsız dişli ve vidalı hava kompresörleri. Üstün performans için en yeni teknolojiye sahip ürünler. Verimli, güvenli, güvenilir
ZE 3 OEM_installation outdoor truck unloading_portrait
ZE ve ZA (VSD) düşük basınçlı yağsız Vidalı Kompresörler
ZE ve ZA düşük basınçlı yağsız vida teknolojisi ağır hizmet tipi koşullarda bile yüksek performans sunar. Düşük basınçlı hava sistemleri için.
High Pressure compressor ZD
ZD (VSD) yağsız booster hava kompresörü
ZD(VSD) yağsız Vidalı Kompresör ve pistonlu booster, orta ve yüksek basınç oranlarında yüksek kaliteli, %100 yağsız kuru hava veya azot sağlar.
Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin
Vidalı Kompresörün çalışma prensibi nedir?
Bu bölümde çift vidalı hava kompresörü teknolojisini yakından inceleyeceğiz. Vidalı Kompresör nedir ve temel çalışma prensibi nasıldır?
Çift vidalı deplasmanlı kompresör teknolojisinde kullanılan erkek ve dişi rotorlar
Erkek ve dişi kompresör rotorları
Çift Vidalı Kompresör olarak da adlandırılan vida elementi teknolojisi, 1930'larda geliştirilen döner deplasmanlı kompresör tiplerinden biridir. Bu kompresör tipinin temel özelliği, bir erkek rotor ve dişi rotor ya da zamanlama dişlisi tarafından tahriklenen bir dişi rotor elementidir:
Yağ enjeksiyonlu Vidalı Kompresör teknolojisinde, erkek rotor dişi rotoru tahrikler
Yağsız kompresör teknolojisinde bir zamanlama dişlisi, uyumlu çalışma için iki element arasında hesaplanan minimum boşluğu bırakarak her iki rotoru da tahrikler
Vidalı Kompresörün temel çalışma prensibi, erkek ve dişi rotorların ters yönde dönmeleridir. Bu, havanın iki rotorun arasına çekilmesine neden olur. Hava, rotorlar boyunca ilerledikçe rotorlar ve muhafazaları arasındaki boşluğun azalması havanın sıkışmasına neden olur.
Ardından basınçlı hava çıkışa taşınır. Aynı sınıfa ait olmalarına rağmen, Vidalı Kompresörler pistonlu kompresörlerden daha karmaşıktır. Öyle ki, vida rotorlarının hızı belirli bir seviyede optimize edilir. Bunun amacı, sıkıştırma sırasında mekanik kayıpları (çok yüksek hızdaki ısı nedeniyle) ve hacimsel kayıpları (çok düşük hızdan kaynaklanan hava kayıpları) en aza indirmektir.
GA VSD+ hava kompresörlerimiz, az yer kaplayarak yüksek hacimli basınçlı hava üreten Vidalı Kompresörlere iyi bir örnektir. Wiki sitemizde basınçlı hava teknolojileri hakkında daha fazla bilgi edinebilir ya da hemen ekibimizle iletişime geçerek işiniz için doğru boyutta bir Vidalı Kompresöre sahip olabilirsiniz.
Vidalı Kompresörler
Yenilikçi, Teknolojik, Güvenilir
Lupamat Vidalı Kompresör, yenilikçi perspektifi, teknoloji takip özelliği ve Ar-Ge çalışmalarıyla, maksimum güvenilirlik ve üstün performans sağlamakta ve artan enerji giderlerini minimum seviyeye düşürecek çözümler sunmaktadır. Lupamat Kompresör olarak müşterilerimize üst sınıf Vidalı Kompresör modelleri sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bütün ürünlerimizin arkasında durma taahhüdümüzle müşterilerimizin ürünlerini gönül rahatlığı ile kullanabilmesini sağlıyoruz.
En yeni teknolojiler ile tasarlanan Lupamat Vidalı Kompresörler, yağ enjekteli, güçlü, güvenilir ve yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiştir. Bakım kolaylığı için tasarlanmış bileşenler sayesinde Vidalı Kompresörler, yüksek performans ve maksimum verim sağlar. Yüksek kaliteli malzemelerle üretilen ürünlerimiz, kompakt model Vidalı Kompresörler sayesinde az yer kaplar.
Lupamat Vidalı Kompresörü yağ enjekteli, düşük devirli, depo üzeri, kurutucu entegreli, kompakt model Vidalı Kompresörler ile endüstrinin her alanında ve sanayinin tüm kollarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Vidalı Kompresörlerimiz boyut, maliyet ve verimliliğin ön planda olduğu endüstriyel uygulamalar için idealdir.
MI Serisi
Kayış - Kasnaklı Vidalı Kompresör
MIT Serisi
Depo Üzeri Kabinli Vidalı Kompresör
MITK Serisi
Depo Üzeri Kabinli ve Kurutuculu Vidalı Kompresör
D Plus Serisi
Direkt Akuple Vidalı Kompresör
D Premium Serisi
Direkt Akuple Yüksek Verimli Vidalı Kompresör
DHK Plus
Direkt Akuple İnvertörlü Vidalı Kompresör
DHK Premium
Direkt Akuple İnvertörlü Yüksek Verimli Vidalı Kompresör
DHK EVO SERİSİ
İki kademeli hava kompresörleri
D EVO SERİSİ
İki kademeli hava kompresörleri
Düşük İşletme Gideri, Yüksek Performans
Lupamat Vidalı Kompresör işletme giderlerini azaltan, bakım kolaylığı için tasarlanmış ve her bir bileşeniyle birlikte tasarım ve performansta maksimum verim sağlayan ürünlerdir. Lupamat, Vidalı Kompresör modelleri ile sınıfının en verimli Vidalı Kompresörlerini müşterilerinin kullanımına yıldırımsanle sunmaktadır.
Lupamat, Vidalı Kompresör modelleriyle markanızı rakiplerinizden önde tutarak üstün performans ve maksimum verimlilik sağlar ve üretimden teslimat aşamasına, satıştan müşteri memnuniyeti hususuna bütünleşik ve kusursuz bir müşteri deneyimi sunmayı amaçlar.
Yüksek kaliteli vidalı hava kompresörleri, işletmenize uzun yıllar hizmet edecek performansa ve ürün potansiyeline sahiptir. Vidalı Kompresörler endüstrinin her alanında ultra yüksek performans göstererek hava ihtiyaçlarınızı 7/24 kesintisiz karşılanmasını sağlar. Lupamat, Vidalı Kompresör çeşitleriyle üretim kalitenizi hep en üstte tutmayı hedefler.
Mikroișlemci
Lupamat kompresörlerimizde standart olarak, Lupamat’a özel olarak tasarlanmış olan LCD ekranlı mikroișlemcili kumanda sistemi kullanılmaktadır. Mikroișlemci LCD ekran üzerinden kompresörün çalışma durumu, basınç ve sıcaklık değerleri, bakım zamanları, motoru durduran ve durdurmayan arızaları, rulman, yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve separatör filtre elemanının değişim zamanları gibi daha birçok ișlemler takip edilebilmektedir. Uzaktan izleme özelliği bulunan mikroişlemcili kontrol üniteleri, endüstri 4.0 uyumlu ve ihtiyaç duyulan bütün gereksinimleri karşılamaktadır.
İnvertör
Lupamat DHK PLUS ve DHK PREMIUM serisi bütün Vidalı Kompresör modellerinde Mitsubishi marka invertör kullanmaktadır.
Elektrik Panosu
Vidalı Kompresörlerimizde elektrik kumanda sisteminde standart olarak, motor yol verici kontaktörler, yardımcı kontaktörler, motor koruma termik röleler, sigortalar, motor sıcaklığını ve vida bloğunun dönüș yönünü kontrol eden termistörlü faz sıra koruma rölesi, trafo vs. CE sertifikalı markalardan seçilmektedir. Elektrik malzemeleri MİTSUBİSHİ markadır.
Elektrik Motoru
Lupamat Vidalı Kompresörlerimizde enerji tasarrufu sağlayan izolasyon sınıfı F, IP 55 korumalı, IE3/IE4 verimli, CE sertifikalı asenkron elektrik motorları kullanılmaktadır. Ayrıca müşteri taleplerine göre yeni nesil “Permanent Magnet Motor” (Sabit Mıknatıslı Motor) teknolojisi de kullanılmaktadır.
Yağ Ayırma Tankı
Kompresörden gelen yağ karıșımını iki kademede birbirinden ayırır. Daldırma seperatör filtre çıkıșında yağdan ayrılmıș olan hava içinde kalan yağ miktarı max. 2-3 ppm.’dir. Yağlanma pompasız olarak yağ tankı içindeki basınç farkından yararlanılarak sağlanmaktadır. Seperatör tankları CE belgeli olarak Vidalı Kompresörlerimize özel olarak üretilmektedir.
Hava Emiş Filtresi
Lupamat Vidalı Kompresörde kullanılan hava emiș filtresi iki kademeli, toz tutma kaplı ve otomatik boșaltmalı, elemanı çok kolay değiștirilebilen kağıt elemanlı, Mann+Hummel marka, elektrik indikatörlü olarak kullanılmaktadır.
Soğutma Sistemi / Radyal Fan
Vidalı Kompresörlerde hava/yağ ayırıcıdan çıkan havayı, çevre sıcaklığının maksimum 10-15 °C üzerindeki sıcaklığa kadar soğutan hava art soğutucu ile vida bloğuna en uygun sıcaklıkta yağ göndermeyi sağlayan termostatik karıștırma valf kontrollü yağ soğutucu akuple olup soğutma fan havası ile sağlanmaktadır.
Fan motoru, sıcaklık kontrolü sayesinde enerji tasarrufu sağlanmaktadır. Basınçlı hava ve yağ hattı, vibrasyon ve genleșmelerden etkilenmeyecek șekilde hidrolik hortum ve çelik borulardan olușturulmuștur. 75 KW ve üzeri kompresörlerimizde yağ ve havanın daha etkin soğumasını sağlayan kabin dıșından emișli radyal fan ile sağlanmaktadır.
Ayrıca Vidalı Kompresörlerde kullanılan radyal fan invertörlü olarak devreye girmektedir. Bu sayede enerji tasarrufu sağlamakta ve Vidalı Kompresörlerin daha uzun yıllar sorunsuz çalışmasına olanak sağlamaktadır.
Kompresör Kabin Koruması
Tüm Vidalı Kompresörlerimizde standart olarak, AB yönetmelik ve standartlarına uygun bakım ve kontrol ișlemlerinde ve serviste kolaylık sağlayan, mekanik kilitlemeli, kapakları her yönden açılıp alınabilen, kompresör kabin koruması kullanılmaktadır. Kompresör bütünü ile șasi üzerine monte edilmiștir. Kabin içi ses yalıtımı olarak yanmaz sünger malzeme ile kaplanarak çalıșma gürültü seviyesi minimum düzeye indirilmiștir.
Hortum Bağlantıları
Vidalı Kompresörlerimizin hidrolik bağlantılarda “Gates / Vitillo” marka hortumlar kullanılmaktadır. Hidrolik bağlantı imalatı özel makina ile kendi tesisimizde yapılmakta ve kesin sızdırmazlık sağlanmaktadır.
Vida Bloğu
Tüm Vidalı Kompresörlerimizde, tek kademeli yağ püskürtmeli olarak ileri teknoloji ile üretilmiș, düșük devirli verimli, kaliteli, enerji tasarrufu sağlayan Aerzener, Gardner Denver, Termomeccanica marka vida blokları kullanılmaktadır.
Tahrik Sistemi: LKV-MI tipi Vidalı Kompresörlerimizde vida bloğu elektrik motoru vasıtasıyla V-kayıș tahrikli olup, kolay ayarlanabilen kayıș gerdirme sistemi bulunmaktadır. LKV-D PLUS, D PREMIUM, LKV DHK PLUS, LKV DHK PREMIUM serisi kompresörlerde vida bloğu elektrik motoru, bağlanma çanı vasıtasıyla direkt akuple bağlanmıștır ve güç kaplinle aktarılmıștır. Kaplin bağlantısı Rexnord / Dodge marka kullanılmıștır. LKV DHK PLUS ve LKV DHK PREMIUM serilerinde, kullanılan hava ihtiyacına göre devir sayısını değiștirilerek enerji tasarrufu sağlayan ve elektrik panosuna entegre invertör kullanılmıştır.
Hava Sarfiyatına Göre Ayarlanabilen Çalışma Düzeni(Kapasite Kontrol Valfi)
Standart Vidalı Kompresörlerde opsiyonel olarak basınçlı hava kullanımınıza göre otomatik olarak rejime giren değișken kapasite kontrolü, oransal kontrol valfi ile yapılmaktadır. Bu özellik sayesinde Vidalı Kompresörde %20’ye varan enerji tasarrufu sağlanmaktadır.
Isı Geri Kazanımı
Dünya genelinde artan enerji ihtiyaçları ve bunun yanında azalan enerji kaynakları ,dolayısıyla imalat sektörünün sürekli potansiyel enerji tasarruf imkânları arayışına yönlendirmektedir. Basınçlı hava üretiminde sıkıștırma prosesinde böyle bir enerji tasarrufu etkin bir șekilde mümkün olmaktadır.
Vidalı Kompresörlerde hava ile yağın vidada sıkıştırılmasından sonra çıkan ısı ve elektrik motoru kaynaklı olarak çıkan ısı enerji olarak kazanılabilir. Bu ısı enerjisi sıcak havanın davlumbaz vasıtasıyla yönlendirilerek ortam ısıtmasında kullanılması bir geri kazanım sağlar. Ayrıca yağ ve hava devresine eklenecek ısı kazanç eşanjörleri ile sıcak su elde edilebilir. Elde edilen sıcak su proseste kullanılabilir veya radyatörlerde ortam ısıtıcı olarak kullanılabilir. Böylece atılan ısı enerjisinin %91’i geri dönüşümle kazanılmış olacaktır.
Lupamat Vidalı Kompresörlerinde, müșteri talep ve sipariși üzerine kompresörde kabin içinde sisteme entegre soğutma eșanjörü bağlantısı ile yağın soğutulması prosesinde eșanjörden çıkan sıcak su, endüstriyel kullanımda, parça yıkama bandında, proses ısıtmasında, büyük ișletmelerin mutfağında, kimya ve ilaç sanayiinde, kalorifer bağlantısı ile ișletmenin depo veya büro gibi bölümlerin ısıtılmasında ve daha birçok sektörde değișik amaçlı olarak kullanılabilir.
Su soğutmalı kompresörde eșanjör çıkıșından sonraki su boru hattı bağlantısı ișletmenin kullanım amacına göre değișmektedir. Bu sistem kapalı devre olduğu gibi açık devre de olabilmektedir. Bu seçim müșteri tarafından belirlenir ve yine müșteri tarafından kolayca bağlantıları yapılır.
Çoklu Çalıștırma Sistemi
Lupamat vidalı hava kompresörlerinde, ișletmede kullanılan basınçlı hava ihtiyacına göre 6 kompresörü tek bir çoklu çalıștırma sistemi ile çalıștırmak mümkün olmaktadır.
Enerji tasarrufu veya eșit yașlandırma ya da sıralı çalıștırma yapılabilmektedir. Örneğin; ișletmede birer adet değișik serbest hava verimi olan 22, 45, 75 kW 10 bar, toplam üç adet vidalı hava kompresörü bulunmakta olduğunu varsayarsak; çoklu çalıștırma sistemine girilecek, parametre değerlerine göre kompresörlerin basınçlı hava ihtiyacına göre dönüșümlü olarak çalıștırılması mümkündür. Diğer bir örnekle; ișletmede o günlük hava ihtiyacı çoğunlukta 45 kW kompresör ile sağlanmaktayken gün akıșında daha fazla basınçlı havaya ihtiyaç gerektiğinde, program doğrultusunda 45 kW kompresör bekleme konumuna geçerken, 75 kW kompresör devreye girerek, üretimde istenmeyen duraksamaları önleyecektir.
Aynı durumda 75 kW kompresörün ürettiği basınçlı havanın fazla gelmesi durumunda, 75 kW bekleme konumuna geçerken, basınçlı hava ihtiyacına göre 22 kW veya 45 kW kompresör devreye girecektir. İșletmenin değișen basınçlı hava ihtiyacına göre kompresörün dönüșümlü olarak devreye girmesiyle, üretim duraksamaları önleneceği gibi aynı zamanda etkin bir enerji tasarrufu da sağlanmıș olacaktır.
Yağ Isıtıcısı
Lupamat vidalı hava kompresörlerimizde, müșteri talep ve siparisi üzerine mevsimlere göre soğuk havalarda, kompresör yağının donmaya karșı ve vida bloğunda kalkıșta zarar vermemesi ve aynı zamanda kompresörün daha çabuk yüke geçmesi için yağ dolașım sistemi ve vida grubunun ısıtılması için paslanmaz çelik gövdeli seramik ısıtıcı / ısıtıcılar kullanılmaktadır.
MI serisi kompresörlerde kullanılan modeller ortam sıcağından etkilenen termostatla kontrol edilmektedir. D,DHK PLUS,DHK PREMIUM serisi kompresörlerde kullanılan modeller ise mikroișlemci ile yağ sıcaklık sensörü vasıtasıyla kontrol edilmektedir. Yağ ısıtıcının diğer bir avantajlı kıș aylarında sistemde olușacak yoğușmayı önleyeceği gibi aynı zamanda kompresörde meydana gelecek paslanmalardan da korumuș olacaktır.
Uzaktan İzlenebilme
Günümüzde teknolojinin gelișmesiyle kompresörlerin de yetenekleri artmaya bașlamıștır. Bu özellikle, kompresörlerin basınç, sıcaklık, çalıșma saati, arıza, uyarı ve bakım zamanı gibi bilgileri anlık olarak izlenebilmektedir. Bu bilgilerin izlenmesiyle olușabilecek arızaların önüne geçilmesi ve daha iyi bir hizmet sunulması sağlanmıș olacaktır. Lupamat kompresör kullanıcıları internet veya sim kart üzerinden sağlanacak bu opsiyonel hizmete ek donanım ilavesiyle sahip olabileceklerdir. Bu sistem daha önce alınmıș kompresörlere de entegre edilebilmektedir.
Su Soğutma
Lupamat Vidalı Kompresörlerin su soğutmalı olarak da yapılabilmesi mümkündür. Opsiyonel olarak sunulan bu özelliğe sahip kompresörlerde, hava/su ve yağ/su eșanjörleri kullanılarak hava ve yağın soğutulması sağlanmaktadır.
Gövde/boru tipi veya plaka tipi eșanjörler kullanılarak uygulanan bu sistemde kompresörler fan olmadığı için çok daha sessiz olabilmektedir. Ayrıca, suyun havaya göre sıcaklık değișimleri çok daha az olduğundan su soğutmalı kompresörler en sıcak tropikal ülkelerde bile daha düzenli çalıșabilmektedir.
Suyun soğutulabilmesi için soğutma kulesi veya çiller kullanılmaktadır. Kompresör su devresinde su akıșının kontrolü için aktüatörlü vanalar, flow switchler kullanılmaktadır. Hava/su ve hava/yağ eșanjörlerinin üretim proseslerine entegre edilmesiyle aynı zamanda bir ısı kazanç eșanjörüne dönüşebilmektedir.
Su Seperatörü
Basınçlı hava tesisatında basıncın ve ısı değișimlerinin etkisiyle olușan likit su damlacıklar halinde basınçlı hava hattı boyunca ilerler. Eğer önlem alınmazsa bu damlacıklar; pnömatik sistemlerde paslanmaya, hava kaçaklarına, valfların tutukluk yapmasına vs. gibi ciddi problemlere neden olurlar.
Bu tür olası problemlere maruz kalmamak için su separatörü ile, basınçlı hava-likit su birbirinden ayrıștırılmalıdır. Basınçlı hava kurutucu öncesinde kullanılan su seperatörleri aynı zamanda kurutucunun da yükünün bir kısmını almak suretiyle daha etkin çalıșmasını sağlar. Yoğușan su seperatör altındaki otomatik tahliyelerle dıșarı atılmaktadır.
Otomatik Tahliye
Hava kompresörünün art soğutucusundan bașlayarak su seperatörü, hava tankı, basınçlı hava kurutucusu, hat filtreleri, kollektör ve boruların bitiș noktalarındaki yoğușmuș olan suyun otomatik tahliyelerle basınçlı hava sisteminden uzaklaștırılması gerekmektedir.
Otomatik tahliyeler șamandıralı, zaman ayarlı ve elektronik seviye kontrollü olarak uygulanabilmektedir. Otomatik tahliyelerin seçiminde tahliye esnasındaki hava kaçaklarının en az kayıpsız olmasına dikkat edilmelidir.
Soft Starter
Pistonlu, vidalı tüm kompresörlerde ve diğer makinalarda kullanılan elektrik motorlarının direkt kalkıșı veya yıldız-üçgen kalkıșı esnasında 2-3 katlara varan așırı akım çekilmesi gerçekleșir. Elektrik șebekesi bu ani yük karșısında etkilenerek ani voltaj düșmelerine sebep olabilmektedir.
Bu değișimlerin engellenebilmesi için elektrik motoruna yumușak kalkıș sağlayan ve aynı zamanda yıldız-üçgen bağlantılarını ortadan kaldıran soft starter kullanılmaktadır. Opsiyonel olarak sunulan bu özellikle, kullanılan elektrik motorlarının ömrü uzatılmakta ve șebekedeki ani değișimleri engellenmektedir.
VİDALI KOMPRESÖR NEDİR?
vidali-kompresor-nedirKısa Vidalı Kompresör